Terug naar site

Wolf gespot op Wekeromse Zand

Door natuurfotograaf Gerbrand Mulder

Natuurfotograaf Gerbrand Mulder kon zijn ogen niet geloven. Vanaf de bosrand in natuurgebied het Wekeromse Zand zag hij op de vlakte voor hem een wolf lopen.

"Ik ging eigenlijk naar het Wekeromse Zand voor jonge moeflons en de zonsopkomst," vertelt Gerbrand. "Rond zeven uur zag ik ineens vanuit mijn ooghoeken iets bewegen. Ik had meteen in de gaten dat het een wolf was, maar je gelooft het bijna niet. En helemaal niet dat je de kans krijgt om ook nog foto's te maken. De wolf had eerst niets door, dus ik kon hem goed fotograferen en had zelfs tijd om van lens te wisselen. Dat is een geweldige ervaring, de adrenaline schiet door je heen. Ik dacht wel direct: 'Dit wordt een probleem voor de moeflons'. Zij maken bij de wolf geen schijn van kans."

De wolf was al eerder in onze regio gesignaleerd. Het was zaterdag 6 maart landelijk nieuws toen op de provinciale weg N224 bij Ede een drachtige wolvin werd doodgereden.

Bij Natuurmonumenten was al bekend dat een wolvenpaar in natuurgebied Planken Wambuis tussen Ede en Otterlo aan het nestelen was. Voor de provincie Gelderland was dit aanleiding om het leefgebied van de wolf op de Zuidwest-Veluwe uit te breiden met globaal bezien het gebied tussen Otterlo, Lunteren, Ede en Renkum. Binnen het door de provincie aangewezen leefgebied kunnen schapen- en geitenhouders met subsidie maatregelen nemen om hun dieren te beschermen.

Je kunt het artikel verder lezen in de Barneveldse Krant.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK