Lange Afstandswandelingen (4)

Voor wandelaars die van een echte uitdaging houden

Maak je het liefst flinke dagtochten van boven de 20 km? Ook daarvoor kun je in Ede goed terecht!

Er zijn vier lange afstandswandelingen uitgezet:

Lunteren-De Bosbeek: 25 km | gpx

Dit is de eerste etappe van een lange afstandsroute van Lunteren naar Oosterbeek, uitgezet door Nivon. Deze etappe loopt van station Lunteren naar Nivon Natuurvriendenhuis 'De Bosbeek' in Bennekom. Wil je doorlopen naar Oosterbeek, download dan hier de tweede etappe.

Laadt het kaartje niet goed? Ververs dan de pagina.​

Rondwandeling Ede-Harskamp: 30,5 km | gpx

Deze wandeling start bij Bospark Ede aan de Zonneoordlaan 47 en loopt dan door het Luntersch Buurtbosch en het Wekeromse Zand naar Harskamp. Vervolgens via Otterlo langs de Koeweg naar Driesprong, en dan door het Edese Bos terug naar het startpunt.

Laadt het kaartje niet goed? Ververs dan de pagina.

Ede-Wekerom: 35 km | gpx Ede-Lunteren | gpx Lunteren-Wekerom

Deze lange afstandsroute loopt van NS-station Ede-Wageningen naar Wekerom via de Scheleberg in Lunteren, waar eventueel kan worden overnacht. De route kan in één dag worden gelopen of in twee etappes van 17 en 18 km.

Laadt het kaartje niet goed? Ververs dan de pagina.

De Gelderse Vallei: 47 km | gpx

Deze GPS-wandeling kan desgewenst ook in twee of drie etappes worden gelopen met een onderbreking in Wageningen en/of Achterberg. Deze prachtige route loopt van station Ede-Wageningen via de Bovenbuurtweg naar het Binnenveld. Vervolgens gaat het over de Wageningse Eng naar de Wageningse Berg, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Nederrijn. Dan via Arboretum Belmonte door de Wageningse uiterwaarden en over de Grebbedijk naar natuurgebied De Blauwe Kamer bij Rhenen. Dan over de Grebbeberg naar Achterberg, waar de route aantakt op het Valleikanaal en langs de Binnenveldse Hooilanden gaat. Via de Groene Grens bij Veenendaal over de Maanderdijk terug naar het station.

* Originele Wandelen in Ede route

Laadt het kaartje niet goed? Ververs dan de pagina.

Nog meer LAW's

Landelijke LAW's die door Ede lopen zijn het Trekvogelpad (LAW2) en het Veluwe Zwerfpad (SP 16). De Airborne-wandeling Pegasus Route is ook een lange afstandswandeling.

Heb je nog geen ervaring met lange afstandswandelen? Zorg dan dan je je goed voorbereidt met deze praktische tips: