• Welkom bij Geografisch Wandelen

  Geografisch wandelen is GPS-wandelen. En voor de meest inspirerende geografische wandelingen zit je op Wandelen in Ede helemaal goed!

   

  Op deze website vind je een compleet overzicht van alle 125 wandelroutes rond Ede, vrijwel de gehele Zuidwest-Veluwe, waarvan de meeste door ons van een kwalitatief goed gpx-bestand zijn voorzien.

   

  Een voordeel van geografisch wandelen is dat je niet langs de gebaande wegen gaat, de bekende 'paaltjesroutes', maar nieuwe natuurgebieden kunt ontdekken langs paden die andere wandelaars niet zo snel zullen nemen. Hierdoor wandel je veel rustiger en komt de natuur meer naar je toe.

   

  Vroeger was geografisch wandelen vooral het domein van wandelaars met een eigen Garmin-navigatiesysteem. Maar tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en daar kun je een GPS-app op zetten.

   

  De afkorting GPS staat voor Global Positioning System. Dit helpt je om, waar je ook bent in de wereld, je exacte locatie/positie te bepalen. Dat gebeurt op basis van satellieten in de ruimte die signalen uitzenden die kunnen worden opgepikt door een GPS-apparaat. 

   

  Voor wandelingen is dat natuurlijk superhandig. Van elke wandeling bieden we daarom een gpx-bestandje aan, de universele standaard voor GPS. Dit bestandje kun je in de GPS-app op je telefoon laden en zo een wandelroute lopen, waarbij je op elk moment precies kunt zien waar je je op de route bevindt. Dit is ook praktisch bij gemarkeerde routes, want mis je eens een paaltje, dan kun je op je telefoon eenvoudig controleren of je nog goed zit.

   

  Wil je meer weten over geografisch wandelen? Check dan ons artikel 'GPS-wandelen voor beginners' of kies meteen een inspirerend wandelpakket uit. Onze pakketten komen met gratis updates van de gpx-bestanden. Je hebt dus altijd de meest actuele routes op zak.