Otterlo & Mossel (5)

Rond de toeristische trekpleister van Ede

Binnen de gemeente Ede trekt Otterlo veruit de meeste toeristen. Het rustige, groene dorpje is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen, onder meer naar De Zanding, het Mosselse Zand, Roekel en de Valenberg.

Vanuit Otterlo kun je twee mooie wandelingen maken:

De Zanding: 5 km | rood gemarkeerd | gpx

Startpunt is het einde van de Onderlangs, 6731 BL Otterlo. Deze wandeling voert door het stuifzand, heidevelden met naaldbos en oude vliegdennen, een ruig stuwwalgebied met eiken en enkele mooie uitzichtspunten.

De Zanding en het Mosselse Zand: 8 km | gpx

Startpunt is het einde van de Onderlangs, 6731 BL Otterlo. Deze mooie GPS-wandeling voert door de zandverstuivingen van De Zanding en het Mosselse Zand.

* Originele Wandelen in Ede route

Ten zuidwesten van Otterlo vind je de natuurgebieden Westerode en Peppelenburg die samen het landgoed Roekel vormen, ook bekend als het Roekelse Bos. Hier zijn twee gemarkeerde wandelroutes die desgewenst kunnen worden gecombineerd en een GPS-wandeling:

Westerode Route: 4 km | markering rood met wit driehoekje | gpx

Startpunt is de parkeerplaats Westerode, bij de kruising Apeldoornseweg - Vosseveldseweg in Ede. Deze wandeling gaat door het natuurgebied Westerode.

Lettense Berg-Peppelenburg Route: 4 km | markering geel met wit driehoekje | gpx

Startpunt is de parkeerplaats Westerode, bij de kruising Apeldoornseweg - Vosseveldseweg in Ede. Deze wandeling gaat door het natuurgebied Peppelenburg en over de Lettense Berg.

Valenbergroute: 11,5 km | gpx

Deze prachtige GPS-wandeling start bij de parkeerplaats op de kruising Apeldoornseweg en Planken Wambuisweg. De route gaat door het Roekelse Bos, rond het Mosselse Veld en over de Valenberg.

* Originele Wandelen in Ede route

De wandelingen zijn aangegeven op dit overzichtskaartje:

Bij Valenberg-Mossel kun je ook een mooie wildwandeling maken.

Otterlo heeft een Klompenpad, het Eeskoterpad. Een beschrijving van deze wandeling vind je op de pagina van de Edese Klompenpaden.

Otterlo is natuurlijk ook een uitstekende uitvalsbasis als je wilt wandelen in Nationaal Park De Hoge Veluwe.