Wandelroutes FAQS

De 7 meest gestelde vragen over Wandelen in Ede

 

foto: Paul Klein

De 7 meest gestelde vragen over Wandelen in Ede en de nieuwe opzet van onze wandelroutes.

 

1. Wat maakt Ede als wandelgebied zo aantrekkelijk?

Met 32.000 hectare natuur en 1265 km aan wandelpaden is Ede met afstand het grootste wandelgebied van Nederland. Door de ligging aan de rand van de Veluwe zijn de natuurgebieden heel divers: uitgestrekte heidevelden en bossen, maar ook zandverstuivingen, plassen, boerenland en wetlands. In Ede komt de natuur je tegemoet. Er is een grote variëteit in flora en fauna en je kunt hier ook tijdens ‘gewone’ wandelingen groot wild tegenkomen. Op de website vind je de mooiste routes en gebieden.

 

2. Waarin is Wandelen in Ede als website uniek?

Wandelen in Ede is de enige website die een compleet, actueel en onderscheidend overzicht biedt van álle wandelroutes rond Ede, inclusief Lunteren, Otterlo, Bennekom en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dat is vrijwel de hele Zuidwest Veluwe. Onze routes zijn zo uitgezet dat ze de natuurgebieden op de mooiste manier ontsluiten. Er zijn gemarkeerde (paaltjes)wandelingen en GPS-routes. De gpx-bestanden zijn auteursrechtelijk beschermd en alleen hier te downloaden.

 

3. Waarom vragen jullie voor het gebruik van de wandelroutes een financiële bijdrage?

Wandelen in Ede wordt met liefde gemaakt door plaatselijke wandelspecialisten en heeft geen winstoogmerk. Maar om duurzaam te kunnen zijn moeten we natuurlijk wel kostendekkend werken. Daarom vragen we een kleine bijdrage voor de ontwikkeling en het onderhoud van de website en de wandelroutes. De ‘wandelpakketten’ die we aanbieden variëren van 10,- tot 29,-. Dat is de prijs van een gemiddelde wandelgids. Ter vergelijking: een jaarkaart voor de Hoge Veluwe voor 2 personen kost € 130.

Je bijdrage aan Wandelen in Ede geeft je toegang tot álle wandelroutes binnen het pakket dat je kiest, ook als die worden aangepast/wijzigen, en je gezinsleden kunnen er ook gebruik van maken.

 

4. Hoe werkt het precies? Welke stappen moet ik zetten?

Het werkt heel eenvoudig:

1) Kies op de aanmeldpagina eerst een wandelpakket. Klik op ‘mijn keuze’.

2) Maak op de betaalpagina je bijdrage met iDEAL over.

3) In de ontvangstbevestiging ontvang je een persoonlijke inlogcode. Heb je deze niet binnen 5 minuten in je inbox, check dan voor de zekerheid even je spambox. Vul deze inlogcode in op de pagina van het wandelpakket dat je hebt gekozen. Je hebt nu direct toegang tot de wandelroutes.

Je toegangscode is persoonlijk en niet overdraagbaar. Je kunt deze gerust op meerdere apparaten gebruiken, en je directe gezinsleden mogen er ook gebruik van maken, maar uiteraard niet delen met anderen.

 

5. Tot wanneer is mijn bijdrage geldig?

Dat hangt van het type bijdrage af. Kies je voor ‘eenmalig’, dan heb je tot januari van het volgend jaar toegang tot de wandelroutes. In januari ontvang je dan van ons een mailtje met de optie om een jaar te verlengen. Kies je meteen voor ‘jaarlijks’, dan is dat voordeliger. Dan heb je namelijk een vol jaar toegang tot de routes. Dus stel je betaalt in september, dan heb je tot september volgend jaar toegang.

 

6. Moet ik het wachtwoord bij elk bezoek opnieuw invoeren?

Nee, dat hoeft niet. De meeste browsers onthouden dit. En anders kun je altijd nog even in je bevestigingsmailtje kijken.

 

7. Zit de hele website nu achter een betaalmuur?

Nee, alleen de wandelroutes. Alle andere onderdelen van de website, inclusief de nieuwsartikelen en de foto-expositie, blijven vrij toegankelijk. Bovendien linken we in de nieuwsbrief regelmatig naar gratis wandelingen en aantrekkelijke acties. Het loont dus om je hiervoor in te schrijven

 

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!