• Wandelchallenge 2023

  Het is lente! Doe mee met de Edese Wandelchallenge: 10 prachtige wandelingen in 10 Edese natuurgebieden, totaal 80 km.

   

  Ben je een natuurliefhebber, wandel je graag en houd je wel van een uitdaging? Wil je in beweging komen en werken aan je conditie? Of ben je op zoek naar een leuke activiteit voor je gezin of met een wandelmaatje? Meld je dan aan voor de Wandelchallenge!

   

  Voor slechts 29,- ontvang je:

  • Je deelnameformulier met de 10 wandelingen.
  • Toegang tot de Facebook-groep met andere deelnemers waar foto's worden gedeeld.
  • Het hele jaar 2023 toegang tot alle 125 wandelroutes op Wandelen in Ede.

 • De 10 routes

  10 prachtige wandelingen in 10 Edese natuurgebieden

   

  Er zijn drie wandelingen tot 5 km, vijf wandelingen tot 10 km en twee wandelingen tot 15 km. Je kunt wandelen op de momenten dat het jou schikt. Als je de challenge voltooit heb je 80 km in de benen.

   

  1. Natuurgebied Binnenveldse Hooilanden: Hooilandenpad – 4 km

  2. Natuurgebied Bennekom & Oostereng: A Rocha Bospad – 5 km

  3. Natuurgebied Hoekelum & De Sysselt: Combinatieroute Landgoed Hoekelum – 5 km

   

  4. Natuurgebied Kernhem & Edese Bos: Landgoed Kernhem Route – 7 km

   5. Natuurgebied Ginkel Noord: Vlinderdasroute – 7 km

  6. Natuurgebied Planken Wambuis: Wandelroute Planken Wambuis – 8 km

  7. Natuurgebied Deelerwoud: Route Hartenhulberg – 9 km

   

  8. Natuurgebied Ginkel Zuid: Ginkelse Heide Route – 9 km 

  9. Natuurgebied Otterlo & Mossel: Valenbergroute – 12 km

  10. Natuurgebied Lunteren & De Goudsberg: Nederwoudsepad – 14 km

   

 • De meest gestelde vragen

   

  1. Hoe kan ik meedoen?

  Deelnemen is heel eenvoudig. Maak eerst je bijdrage over. Voor slechts 29,- kun je met je hele gezin of samen met een wandelmaatje deelnemen. Zo houden we het lekker voordelig. Na betaling ontvang je een e-mail met het deelnameformulier. Hierop staat precies uitgelegd hoe het werkt. De Edese Wandelchallenge is leuk voor kinderen én voor ouderen en loopt van 20 maart (het begin van de lente) tot 1 juli 2023.

   

  2. Kan ik ook deelnemen als ik slecht ter been ben of met een kinderwagen?

  De routes zijn overwegend onverhard en helaas niet of minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en voor kinderwagens.

   

  3. Zijn de wandelroutes in de challenge rondwandelingen?

  Ja. De start is bij een parkeerplaats en daar kom je ook weer terug.

   

  4. Wat is een GPS-wandeling?

  Dat is een wandeling die je met de navigatie van je smartphone kunt lopen. Geen zorgen als je hier nog geen ervaring mee hebt. Het is heel makkelijk en leuk om eens te proberen. Op Wandelen in Ede staat een stap-voor-stap instructie hoe je de routes op je telefoon kunt zetten.

   

  5. Wat als er onderweg iets gebeurt?

  Het wandelen is (uiteraard) op eigen risico. Hoewel we de routes met zorg hebben samengesteld, kunnen we geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onvoorziene afwijkingen of blokkades onderweg, of voor misstappen of ongelukjes. Mocht een pad niet toegankelijk zijn, meld het ons, dan passen we de route meteen aan.

   

  6. Mag de hond mee in het gebied?

  Ja, op de meeste routes van de wandelchallenge kun je je viervoeter meenemen, behalve bij route 10. Dit is een klompenpad en hier zijn honden niet toegestaan. De regel in de Nederlandse natuurgebieden is: sowieso aangelijnd, tenzij het een door de gemeente aangewezen gebied is waar honden los mogen lopen.

   

  7. Ik heb (nog) geen bevestiging met de route ontvangen. Hoe kan dat?

  De bevestigingsmail van je betaling met daarin de route zit normaal gesproken binnen 5 minuten in je inbox. Komt het niet binnen, check dan allereerst even je spambox, soms komen mailtjes daar terecht. Je kunt de afzender dan whitelisten (markeren als OK). Heb je echt niets ontvangen, mail ons dan even, dan sturen we je de gewenste route handmatig toe!

   

  Heb je nog een vraag die hier niet is beantwoord? Stuur ons dan een mailtje.

 • Wat andere deelnemers zeggen

   

  "Wat was het prachtig op de heide. We zagen een ree en een marter. Onderweg genoten we van bosbessen. Door deze challenge ontdekken we plekken waar we nog nooit geweest waren!"

  – Alette

   

  "Het was heerlijk in het koele bos. We zagen onderweg twee spechten. Na afsluiting een hapje en een drankje bij de Panoramahoeve."

  – Ilona

   

  "Mooie route in een prachtige omgeving en de perfecte dag om te wandelen. We zijn weinig wandelaars tegengekomen, dat is heel fijn aan deze routes."

  – Diana

   

  "Toen we de Hooilanden inliepen werden we luid onthaald door de kikkers. Wat een superleuk initiatief is dit. We hebben onze omgeving beter leren kennen en gezien hoe mooi het hier is!"

  – Mareille

   

  "Vandaag route 8 gelopen, een goed gemarkeerd pad. Onderweg een reuzenslak, eekhoorntjes, koeien, schaapjes en natuurlijk veel vogels gezien. Bij de Wormshoef hebben we heerlijk geluncht met een vriendelijke bediening."

  – Ilona

   

  "Begin van de avond gewandeld in het Edese Bos. Mooi om te zien hoe snel alles nu groen wordt."

  – Chantal

Alle berichten
×