Bennekom & Oostereng (4)

Ontginningslandgoed van Staatsbosbeheer

Ten oosten van Bennekom ligt boswachterij Oostereng, eigendom van Staatsbosbeheer. Een uitgestrekt natuurgebied met gemengd bos, verschillende soorten bosvogels en dassen.

Dit is een relatief rustig wandelgebied. Hier zijn vier wandelroutes uitgezet:​

A Rocha Bospad: 5 km | gemarkeerd | gpx

Dit is de voormalige Hullenbergroute die door natuurorganisatie A Rocha in samenwerking met Staatsbosbeheer opnieuw is uitgezet in het Bennekomse bos. Het startpunt is aan de Hullenberglaan in Bennekom en de route is gemarkeerd met blauwe pijltjes.

Panoramaroute: 4,5 km | gpx

Startpunt is de Panoramahoeve, Panoramaweg 23 in Bennekom. De route voert door de bossen van Oostereng, rond vakantiepark De Dikkenberg.

* Originele Wandelen in Ede route

Bennekom-Oostereng: 13,4 km | gpx

Startpunt is de parkeerplaats van de Plus-supermarkt in Bennekom. De route loopt door het lommerijke dorp naar de Kiezelberg, door de bossen van de Oostereng naar landgoed Quadenoord. Volgt dan de meanderende Molenbeek, steekt door naar de Celtic Fields, loopt vervolgens langs akkers, de Grietjes Kamp en de Bennekomse Heide terug naar het dorp. Een heerlijk rustige wandeling met mooie uitzichten.

* Originele Wandelen in Ede route

Deze GPS-route loopt van het centrum van Ede, langs de Trapakkers en de Van Heekerenlaan naar natuurgebied de Sysselt. Steekt dan door over landgoed Hoekelum naar het Bennekomse Bos. Vervolgens langs Wageningen-Hoog en over de Wageningse Berg naar het centrum van Wageningen. Een top-route.

In onderstaand kaartje zijn de drie GPS-routes te zien. Het A Rocha Bospad is een gemarkeerde route en niet opgenomen.

Bennekom heeft ook twee Klompenpaden. Deze vind je op de pagina met de Edese Klompenpaden.