Kinderwandelingen (6)

korte wandelingen voor kleine beentjes

 

foto: Hanneke de Kruyff

Voor jonge kinderen zijn de gewone wandelroutes al snel te lang. Maar Ede heeft ook routes van 4km of minder.

In Otterlo heb je de Paddestoelenroute (1 km). Hier is ook een pannenkoekenhuis en een picknickplek.

Op Landgoed Hoekelum is een Kabouterpad (1 km) dat begint bij de boerderij. Hier is ook een speeltuin met terras.

Bij Planken Wambuis is de wandelroute langs de akkers van Oud-Reemst (1km) erg leuk. Startpunt is de parkeerplaats aan de N310. Je kunt vanaf hier ook de GPS-route Oud-Reemst (2,8 km) lopen.

In Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn twee leuke routes voor kinderen, die tevens geschikt zijn voor mensen in een rolstoel:

  • In de Belevingsroute (1 km) word je uitgenodigd te voelen, ruiken, zien en horen. Voor jong, oud, beperkt of niet beperkt. De route start bij het Museonder.
  • Het Berlagepad (2,6 km) loopt rondom de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus. De wandeling start bij de fietsenstalling.

In Lunteren & De Goudsberg zijn de routes Rondje Middelpunt (1,7 km), Rondje Celtic Fields (2,6 km), Rondje Lunterse Boer (3,4 km), Route Belmont (2,4 km) en de Korte route Buurtbosch (2,1 km) geschikt voor jonge kinderen. Je vindt hier ook het pannenkoekenhuis met speeltuin Uilenbos, de Zandgroeve en het geografisch Middelpunt van Nederland.

Het Natuurcentrum Veluwe heeft een blotevoetenpad voor kinderen. En op het Mosselse Zand vind je de speelnatuur van OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten.