Planken Wambuis (3)

Natuurmonumenten

Avontuurlijk wandelen langs stuifzand, glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Grazers zoals paarden en Spaanse runderen tegenkomen, of edelherten en wilde zwijnen. Dat kan in Planken Wambuis.

Tot voor kort lag Planken Wambuis geïsoleerd tussen boerenbedrijven, snelwegen en andere hindernissen. Natuurmonumenten bracht daar verandering in. De omvangrijke landbouwenclaves Reijerscamp en Oud Reemst zijn aan Planken Wambuis toegevoegd en natuurvriendelijk ingericht. Tussenliggende barrières zijn overbrugd met wildpassages over de A12 en A50. Zo is een groen netwerk van aaneengesloten natuurgebieden ontstaan.

In het gebied zijn drie wandelroutes uitgezet:

Wandelroute Planken Wambuis: 8 km | markering: stenen met gele stip | gpx

Startpunt is de parkeerplaats Oud-Reemst, Harderwijkerweg 1A, 6731 ST Otterlo. De wandeling voert langs de beuken van de Oud Reemsterlaan, het uitkijkpunt over de graasweide, voormalige akkers en door bos.

Planken Wambuis Buunderkamp: 5 km | markering: rode pijlen | gpx

Startpunt is de parkeerplaats van restaurant Planken Wambuis, Verlengde Arnhemseweg 146, 6718 SM Ede. Een mooie route door het fijnsparrenbos van de Buunderkamp.

Planken Wambuis Kooningsveld: 7 km | gpx

Startpunt is de carpool/parkeerplaats aan de N224, Wolfheze 2, 6874 BE Wolfheze. Deze wandeling gaat door het Kooningsveld-gedeelte van Planken Wambuis dat minder bekend is en het bosgebied Lange Hut.

* Originele Wandelen in Ede route

De Wandelingen in Planken Wambuis zijn in dit kaartje aangegeven:

In dit gebied is ook een wildwandeling: Oud en Nieuw Reemst.